„Bylo to dlouhé čekání. Snažil jsem se v zápase ukázat to nejlepší pro tým a také pro mě. Čekal jsem na šanci docela dlouho. Každý gólman vám řekne, že by chtěl chytat každý víkend,“ povídá Bajza.

Slovácko důležitý duel nezvládlo a doma prohrálo nejtěsnějším možným rozdílem.

Soupeř rozhodl duel už v prvním poločasem, kdy ovládl hlavně střed pole.

„Byl to pro nás důležitý zápas, ve kterém jsme měli bodovat. Nevyšel nám první poločas, ten jsme promarnili a nechali jsme hrát Boleslav, hlavně ve středu pole Matějovského. Ten měl v záloze hodně prostoru a času, mohl rozdávat balony doprava, doleva,“ všiml si brankář Slovácka.

Záložník Slovácka Vlastimil Daníček (na snímku vlevo) v domácím zápase s Karvinou.
Musíme to zase nakopnout, dostat to na vlnu, burcuje kapitán Slovácka Daníček

Ve druhém poločase hráli domácí vabank. Boleslav hrozila z brejků, dvě gólové tutovky vychytal právě Bajza. „No, zachytal jsem si hlavně ve druhé půlce. To jsme se snažili vyrovnat a otevřeli jsme hru. Chytil jsem dva nájezdy, pak tam byla nebezpečná střela. Škoda, že ty zákroky nevedly k bodovému zisku,“ lituje Bajza.

Byl to jeho nejlepší výkon v dresu Slovácka?

„To moc nechci hodnotit. Od toho je trenér, ale v zápase jsem se cítil velmi dobře. Myslím, že jsem neudělal žádnou chybu. Ukázal jsem, že můžu stát v bráně každý víkend. Chtěl bych svůj výkon potvrdit v neděli v Karviné. Doufám, že dostanu šanci,“ dívá se slovenský brankář k dalšímu zápasu.

Právě ve městě, které je na území Těšínského Slezska, nesmí tým Martina Svědíka už ztratit žádné body.

Tedy pokud chce dosáhnout ve finálovém účtování na pohárovou Evropu. „Pořád to máme ve svých rukou, ale musíme to dokázat v dalších zápasech. V Karviné už musíme bodovat,“ ví dobře Bajza a hodnotí příštího soupeře.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) ve 30. kole FORTUNA:LIGY vyzvali Mladou Boleslav.
Expert Deníku Sadílek: Sláva v Edenu byla veliká. Jako pouťák z dob minulých

„Je tam hodně zahraničních hráčů, mezi nimi i pár Slováků. Dobře jsem znal trenéra Jarábka, ale ten už tam není. V útoku mají velkou osobnost, je to Papadopulos, který je hodně nepříjemný, na něho si musíme dát velký pozor. Pokud půjdeme do zápasu připravení a budeme se prezentovat našim stylem, tak věřím, že tam budeme bodovat,“ říká na závěr rodák z Predmieru.

Vesnice, která je mezi Povážskou Bystricí a Žilinou.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...