CPA Delfín vykazoval v minulém roce ztráty převyšující 8,6 miliónů korun.

„V současnosti bohužel přicházíme z hlediska návštěvnosti o nejlepší měsíce v roce, což je právě leden, únor i březen, včetně jarních prázdnin, které jsou před námi. Jen za leden a únor jsme přišli zhruba o 40 tisíc návštěvníků. Za minulý rok nám kvůli covidu klesla návštěvnost o téměř 50 procent ve srovnání s rokem 2019,” prozradil ředitel CPA Delfín Vlastimil Šmíd. Výpadek na tržbách dosahujících 8,6 miliónů korun byl podle jeho slov kryt úsporami na energiích, údržbě a materiálu.

„Město na konci roku 2020 zvýšilo příspěvek na provoz Delfína o 1,1 milionů korun, dále čerpalo náhradu na mzdy v programu Antivirus, a nakonec použilo ještě ke krytí případné ztráty rezervní fond,” sdělila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Ilustrační foto.
Dobrá zpráva z těžkých časů. Boom zažívají on-line přenosy bohoslužeb

Uherskobrodský CPA Delfín má 16 zaměstnanců. Ti provozní jsou nuceni být doma nebo se dle potřeby podílejí na udržovacích činnostech Delfína.

„Jelikož se jedná o překážku na straně zaměstnavatele, zaměstnancům náleží náhrada mzdy v plné výši, a to je sto procent. Tuto náhradu uplatňujeme v rámci vypsaného vládního programu na náhradu mzdy – Antivirus,” poznamenal Vlastimil Šmíd.

To ztráta uherskohradišťského aquaparku byla z části vyrovnána vládními kompenzacemi a využitím nevyčerpaných příspěvků zřizovatele předchozích let. Díky tomu tam vykázali ztrátu ve výši 4,2 miliónu korun.

„Jaké kompenzační programy budeme moci v roce 2021 využít netušíme, jelikož o nich vláda jedná. Pro náš aquapark je aktuálně důležité, že si stále držíme všechny kmenové zaměstnance, kterých je čtyřicet,” řekl ředitel Aquaparku Uherské Hradiště Jiří Durďák.

Silvie Vykopalová