Jako zkratku ji totiž využívají autodopravci, kteří se chtějí vyhnout semaforům kyvadlově řídící dopravu na hlavní silnici. Kdysi klidnou čtvrť v Nedakonicích tak dnes sužují projíždějící auta a náklaďáky už od brzkých ranních hodin. Starosta obce však ulici uzavřít nehodlá.

„Bohužel jsme na radě žádosti o vrácení značky zákaz vjezdu do ulice Tomáše Motyčky nemohli vyhovět. V době, kdy probíhají opravy chodníku u hlavní cesty, potřebujeme jednak využít každou přístupnou komunikaci usnadňující přístup do obce, jednak nemůžeme na žádost jednotlivců vykazovat vozidla z ulic. To bychom pak mohli uzavřít rovnou celou obec," uvedl ke stížnostem starosta Nedakonic Jaromír Klečka.

Přestože sám obyvatele a jejich naléhání chápe, je ochotný do budoucna uvažovat pouze o zjednosměrnění celého průjezdu.

„V okamžiku dokončení chodníku na hlavní třídě bychom se chtěli ihned zabývat problémem ulice Tomáše Motyčky. Nejenže je celá ve značně zdevastovaném stavu, ale také není dostatečně široká pro více vozidel. Minimálně zde vznikne jednosměrka a opraví se její povrch včetně chodníků, aby odpovídaly dnešním parametrům," upřesnil záměry obce Tomáš Motyčka.

Nejdříve by se stěžovatelé mohli dočkat omezení dopravy v okolí svých domů na konci prázdnin, kdy mají být hotové chodníky u hlavní silnice. Na opravy samotné ulice se pak dostane nejdříve na začátku příštího roku.