Od něj krojovaná chasa vyrazila v doprovodu dechové hudby Nedakoňanky ulicemi obce pro své stárky. Jejich úkolem bylo přijít za starostou obce Jaromírem Klečkou a požádat jej, aby hody povolil a s nimi, s Nedakoňany a jejich hosty se pak při večerní muzice a nedělním chození po škarkách veselil.

Z okouzlující pestrosti všudypřítomných krojů se mohli těšit nejen občané, ale především hodoví vládci – stárci. Těmi mladšími byli správce Slováckého dvora v Ostrožské Nové Vsi Leoš Gavenda (26) s Klárou Kovaříkovou (18). Chase shodou okolností kraloval šestadvacetiletý Král, křestním jménem Tomáš, civilním zaměstnáním obchodní manažer. Chasa si jej doslova vyzpívala z domu Suchánkových. Ti mu vypravili jako starší stárku Martinu Stuchlíkovou (21), šikovnou kadeřnici. Oba vládci pak ruku v ruce vyšli z domu Suchánkových stárka chase v ústrety.

„Moc jsem se na vás těšila a malé pohoštění pro vás nachystala. Proto, pojďte chaso, do našeho domu, kde je nachystáno, co se zachce komu," pozvala mládence a děvčice starší stárka. Svěřila se, že v kroji chodí odmalička a v hodové chase působí šest let. „Jsem hrdá na to, že v naší rodině budu mít stárkovskou premiéru. Rodiče v kroji chodili, dnes si jej ale s mojí starší sestrou Veronikou neoblékli, zato bratr dnes kráčel v hodové chase poprvé," svěřila se starší stárka.

Kvarteto hodových vládců vychválilo své rodiče, že s jejich stárkováním už rok před letošními hody souhlasili a vysekli poklonu také vedení obecního úřadu, že jim maximálně vyšel vstříc po finanční stránce.

Jak už je v Nedakonicích zvykem, musela si prozpěvující a juchající chasa se svými stárky dojít pro povolení hodů nikoliv na radnici, ale do rybářského areálu Sádky. „Ej, pane starosto, idem vás požádat, esli možem, tyto hody pořádat. Ty hody pořádat a po dědině chodit," přišel s žádostí za starostou Tomáš Král. První muž obce, Jaromír Klečka, hody povolil, se stárky si na zdar hodů připil a se stárkami zatančil.