Portál obsahuje celkem 1,5 gigabajtů dat. „Velmi zajímavý je například mapový modul. Když kliknete na svítící hvězdičky, objeví se jednotlivé památky a můžete se proklikat až na jednotlivé www stránky. U každé lokality najdete doporučené akce, trasy a programy,“ informovala Vladimíra Divílková z odboru strategického rozvoje Zlínského kraje. Zajímavost? Mapy jsou zobrazeny i v měřítku 1:10 000 vhodném pro orientační běh.

Projekt za 5,6 milionu korun

„Modul Můj tip zase umožňuje ukládání objektů a informací, které návštěvníka zaujaly, do osobního prostoru,“ přiblížil další možnosti portálu krajský radní pro cestovní ruch Jindřich Ondruš. Hejtman Libor Lukáš uvedl, že práce na portálu byly zahájeny v druhém pololetí roku 2005. Po dvou a půl letech je portál připraven poskytovat své služby,“ řekl.

„Projekt portálu byl financován z evropských strukturálních fondů s celkovým rozpočtem pět milionů šest set tisíc korun,“ doplnil Kamas. Partnery projektu jsou Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Kroměřížsko, Region Slovácko, Sdružení Hornovsacká dráha, Svazek obcí mikroregion Valašskomeziříčsko – Kelčsko, Sdružení mikroregion Rožnovsko, Sdružení obcí Hornolidečska, Region Zlínsko a mikroregion Luhačovické Zálesí.

www.vychodni-morava.cz