Část lyžařských středisek v kraji zahájila o víkendu 17.-18. listopadu sezonu, což bylo o zhruba měsíc a půl dříve než vloni. V sobotu 17. listopadu a neděli 18. listopadu se lyžovalo například ve Velkých Karlovicích u hotelu Horal, na Kohútce či v soláňském sedle. Za zimními sporty vyrazily tisíce lidí, návštěvnost se tak podle oslovených provozovatelů dala přirovnat k vánočním svátkům, kdy přijíždí nejvíce lidí.

„V údolí sníh už není, ale tady jsou ideální podmínky,“ řekl mluvčí společnosti, která v Léskové provozuje tři lyžařské areály, Bohuslav Komín. V pátek večer spustí provozovatelé čtyřsetmetrový vlek u hotelu Horal, dětský vlek a fungovat bude i lyžařská školka. Vrcholí i přípravy na otevření parku pro snowboarding a hlavní sjezdovky na Razule. „O víkendu je ale určitě nezprovozníme,“ řekl Komín.

Zda se bude lyžovat v dalších střediscích, oslovení provozovatelé rozhodnou podle počasí. „Asi lyžovat nebudeme, záleží na aktuálních podmínkách,“ reagoval provozovatel areálu na Kohútce Josef Kocurek. Podobně se vyjádřil i provozovatel Ski Parku Stupava Lubomír Orel. „Nelze ani zasněžovat. Zatím lyžujeme, ale rozhodneme se aktuálně,“ sdělil.

V případě otevření areálů čekají na lyžaře slevy permanentek, a to od 20 do 50 korun. V hlavní sezoně vlekaři oproti loňsku zdraží, a to kvůli rostoucím cenám energií. Změny se týkají především krátkodobého lyžování, celodenní jízdné většinou zůstane na úrovni předchozích sezon.

Aktuální informace o ski centrech na Slovácku najdete v tištěné formě Slováckého deníku každý pátek.

Přečtěte si také:

Zákazníci si více půjčují drahé lyže a také snowboardy

Vleky jedou, Lopata přilákala stovky lyžařů

Lyžařské areály v kraji hlásí rekord

První lyžaře přivítají v sobotu na Mikulčině vrchu