V podmínkách zadání bylo, že v rámci dalšího využití areálu, kde do budoucna vznikne nová městská čtvrť, musí být zachován Gahurův prospekt, budova Krajské hygienické stanice a Záchranná zdravotnická služba.

Veřejnost mohla do mapy zaznačit, kde by chtěla, aby se měřila rychlost.
Celorepublikové měření rychlosti. Víme, kde budou hlídky ve Zlínském kraji stát

„Cílem je, aby po vyklizení posledního objektu staré nemocnice mohla neprodleně začít přestavba starého areálu na novou městskou čtvrť,“ připomněl hejtman Jiří Čunek s tím, že Zlínský kraj si v této lokalitě ponechá pouze budovy LDN a porodnice, které bude chtít využít pro své sociální služby, o budovu kde sídlí ředitelství nemocnice a současně krajská hygiena má zájem stát, s tím, že krajská záchranka zůstane na svém místě.

Na bydlení pro mladé lidi

„Zbývající část areálu prodáme městu Zlín, protože zde vznikne pro jeho občany nová městská čtvrť. Věřím, že o jeho využití do budoucna rozhodne tak, aby toto území bylo nadějí na bydlení pro mladé lidi, doplněné tolik potřebnou občanskou vybaveností,“ sdělil hejtman Čunek.

Návrh schválený Radou Zlínského kraje a také Radou města Zlín bude obsahovat závěry doporučené odbornou komisí a vybranou firmou bude zpracován do podoby územní studie, která se stane podkladem pro následnou změnu územního plánu.