Dnes mohou holky i kluci vklouznout do světa karnevalové fantazie díky nepřebernému množství testovaných kosmetických prostředků, které jsou vhodné k malování na jejich obličeje. Ale také díky tomu, že si mohou nechat před svými narozeninami, karnevalem, party či dětským dnem nechat nakreslit přímo na obličej motýlka, kočičku, květinu, masku SpiderMana, klauna a kdoví co ještě.

Zručná osmatřicetiletá tvůrkyně Lenka Navrátilová, manažerka agentury Kinderpaty ze Záhorovic na Uherskohradišťsku, dokáže proměnit nejen dětskou, ale i dospělou tvář v docela nový obličej.

„K tomuto účelu používáme v naší agentuře výhradně speciální netoxické a důkladně testované barvy Snazaroo. Nakupujeme je v České republice, ale jsou dováženy z Anglie," přibližuje Navrátilová stručně značkové barvy pestrého světa líčení dětských i dospělých obličejů. Barvy jsou z tváří lehce smývatelné vlažnou vodou s trochou mýdla.
Dodá, že takzvaný face-painting je žádaným zpestřením nejrůznějších dětských oslav.

„Holčičky si nejčastěji nechávají malovat na své obličejíčky princezny, motýlky a kočičky. Dospělým malujeme na tvář různé ornamenty. Ženám vykouzlíme na obličeji květiny, mužům třeba pavouky,"zasvěcuje do tvůrčího procesu manažerka záhorovické Kinderparty. Ujišťuje, že každý zákazník si může podle katalogu i podle svých představ zvolit obrázek, který chce na své tváři mít.

„Ačkoliv žádný z naší agentury není absolventem uměleckoprůmyslové školy, všichni její členové na lidskou tvář malují. Pravdou ale je, že můj manžel, Miroslav, to umí nejlépe," řekne s pousmáním jeho žena, která spolu s ostatními kolegy dokáže na tvářích dětí i dospělých vytvořit neuvěřitelně detailní mistrovská dílka.

Vždycky ji potěší, když mají děti a jejich rodiče z malůvky radost, když na jejich tvářích vyčaruje úsměv, když se může do té či oné vesnice nebo města ve Zlínském kraji či na Slovensko s agenturou vrátit. Neodpustí si poznámku, že malování na tělo a obličej jako takové na uživení není.

„Zaměřujeme se třeba na kompletní organizaci dětských oslav a akcí, na speciální programy pro mateřské školy, hlídání dětí na svatbách, nebo pronájem mobilního dětského koutku," dává k dobru Navrátilová.