Pro dospělé budou takzvané „nočky“ s černou paní zábavou a romantikou, pro malé děti možná pohádky, strašidla, třeba i slzy, pro starší kluky a holky zase příležitost zůstat vzhůru do půlnoci nebo i déle.

„Do historických kostýmů se k hraným pověstem v pevnosti oblékne na 80 účinkujících z různých koutů naší vlasti, zaměstnanců, současných i bývalých průvodců, ale i těch, kteří na hradě vypomáhají při pořádání nejrůznějších akcí,“ poodhalila zákulisí Buchlovických nocí s černou paní Libuše Mikulová, správcová hradního depozitáře.

Ve scénkách, které budou tvořit průřez programu za uplynulých 13 let, se představí herci z Karlštejna, pražského Semaforu či Zadní Třebáně.

„Noční prohlídky budou začínat každých 15 minut na III. hradním nádvoří. Návštěvníci na nich mohou při scénkách prožívat osudy vznešených obyvatel Buchlova, které písmáci zachytili ve svých pověstech a příbězích. V některé z hradních místností se lidé určitě setkají s černou paní,“ ujistila Libuše Mikulová.

Po prohlídce pevnosti si návštěvníci jistě nenechají ujít na prvním hradním nádvoří ohnivou show v podání společenstva meče a ohně Novus Origo z Polné u Jihlavy.

Ilustrační foto.
Na Slovácku už koštují první tekuté ovoce
Ilustrační foto
Jedno z nejdelších zatmění Měsíce mohou zájemci sledovat v brodské Hvězdárně