Stromy při silnici totiž už za měsíc obdrží bílé bezpečnostní pruhy a budou tak řidičům pomáhat v orientaci. Stane se tak zásluhou pracovníků a dobrovolníků sdružení Arnika, kteří budou alej natírat ve dnech 30. a 31. května. Tato nevládní organizace za tímto účelem vyhlásila již třetí kolo sbírky „Plechovka pro alej", jejíž cílem je získat dostatek peněz na natření stromů.

„Přispět na plechovku pro alej může podle svých možností opravdu každý. Na natření jednoho stromu potřebujeme jednu plechovku barvy za sto devadesát korun, což je také nejnižší částka, kterou mohou lidé přispět," sdělila k vyhlášené akci Marcela Klemensová z Arniky, vedoucí kampaně Zachraňme stromy. Pracovníci této společnosti se po předchozích zkušenostech z natírání rozhodli pro nátěry u Ostrohu použít vodou ředitelnou netoxickou bílou barvu Balakryl. V roce 2013 se v rámci podobné sbírky Plechovka pro alej podařilo vybrat čtyřicet tisíc korun pro stromořadí na Frýdecko-Místecku.

Lipová alej podél komunikace z Uherského Ostrohu do Moravského Písku byla zvolena Alejí roku Zlínského kraje 2013. Jde pravděpodobně o nejstarší stromořadí kolem silnice v našem regionu. Samotná silnice tvoří jednu ze spojnic mezi Zlínským a Jihomoravským krajem.