Na tamním hřišti slavili Krasavci kulaté desáté výroční. Jako hosty si do přibližně dvouhodinového programu pozvali kmotry – mužský sbor z Hluku, sousedy z Ostrožské Lhoty, mužský sbor z Kozojídek, Vlčnova, Kunovic a ženské sbory Tetky z Uherského Ostrohu a domácí Denicu.

A protože jsou novoveští zpěváci potmělúši, jak je nazval moderátor programu – starosta Ostrožské Nové Vsi - Pavel Botek, připravili si pro publikum netradiční vystoupení.

Místo nástrojů například zahráli na hrábě, kosu nebo kladívka.

Velký potlesk sklidilo jejich vystoupení v uniformách coby známého ruského sboru Alexandrovci.

V kanceláři na Otakarově ulici přepadli italského podnikatele.
Loupežné přepadení v centru Hradiště: podnikateli drželi pistoli u hlavy

"Chlapom přeju pevné postavení, jaké si v obci vydobyli. Pevné zdraví, ať jim to zpívá a především, ať mají doma hodné manželky," nechal se slyšet starosta Ostrožské Nové Vsi.

Program ale oživili i gratulanti, třeba Lhoťané jubilantům složili písničku a Tetky z Ostrohu se kromě písničky převlékly do mužských krojů a nazkoušely mužské pásmo.

Program ukončil společný zpěv písničky Už je večer, už zapadá slunéčko.

Areál jízdy králů byl zaplněný do posledního místa.
Bratislavský soubor zavedl diváky na zajímavá místa

Mužský sbor Krasavci vznikl na popud bývalého starosty Stanislava Turečka. Poprvé vystupoval 12. února 2007 u příležitosti otevření sportovní haly v Ostrožské Nové Vsi. K počátkům napsal kronikář sboru Jiří Druhý.

"Na počátku bylo slovo. To slovo dalo slovo a na základě toho slova se sešli na výzvu toho času úřadujícího starosty rozumní chlapé a při třetince dobrého slámového vína vyjednali založení mužského sboru, podle všeckého prvního v Novéj Vsi aj v Chylicách," stojí na začátku kroniky. Název Krasavci prý pochází od Lhoťanů, když novoveský sbor přijel na vystoupení pozdě, ozvalo se z jejich řad: aha, už sú tu, krasavci.