„Zavařovací sklenice musí být podepsaná výrobcem a nesmí chybět ani místo původu. Odevzdání je možné od středy 30. března do pátečního poledne 1. dubna,“ informoval spolupořadatel akce Antonín Vrba.

Zájemci mohou své výtvory odevzdávat v uherskobrodském Domě kultury, na městském úřadě v Bojkovicích, na obecním úřadě a infocentru ve Strání, v prodejně zeleniny Duha v Hluku, v uherskoostrožském infocentru a v redakci Slováckého deníku v uherskohradišťské Havlíčkově ulici.

Organizátoři koštu by chtěli překonat český rekord v počtu kysaného zelí na jednom místě. Ten prozatím se 79 vzorky drží Velká nad Veličkou. „K tomu nám dopomůže i mezinárodní účast. Vedle Slováků se chce se slováckým zelím popasovat výrobce až z rumunské Bukurešti,“ dodal zajímavost Vrba.

Nedělní zelové orgie odstartují ve 13 hodin, nejlepší vzorek bude vyhlášen o čtyři hodiny později.