O ochranu předškoláků se však také dlouhodobě zajímalo vedení obce, kterému v současnosti došla trpělivost s čekáním na dotační tituly. Rozhodlo se co nejdříve a na vlastní náklady nainstalovat bezpečnostní opatření varující, signalizující a upozorňující řidiče, že se blíží k nebezpečnému úseku, v němž se mohou navíc nacházet děti.

„Je zapotřebí dotáhnout do konce projekt, který se zde bez výsledku řeší již několik let. Bohužel jsou všechna jednání k získání finanční podpory ukončena a obec bude muset vše zafinancovat sama bez pomoci dotačních titulů," posteskl si starosta Pašovic Vlastimil Řezníček. V podrobném soupisu pak doplnil, že se bude jednat především o přesunutí a instalaci dopravních značek varující řidiče před maximální povolenou rychlostí a před přítomností dětí. Také se bude jednat o pořízení ukazatele rychlosti a o nástřik na vozovku velkými písmeny DĚTI, jenž bude fungovat jako třetí upozorňující prvek pro řidiče.

„Máme nachystány dále dvě zrcadla. Jedno z nic bude zavěšeno na sloup veřejného osvětlení na křižovatce u obecního úřadu, druhé poslouží v zatáčce autobusové točny. Našim cílem je co nejdříve dokončit instalaci všech bezpečnostních prvků, abychom předcházel situacím, jejichž svědky jsme v nedávné době mohli být," dodal starosta. Celkově pořízení nových opatřeních vyjde obec na 120 tisíc korun.