Sčítání hlasů z místních 25 okrsků a jeho postupné zveřejňování bylo nervy drásajícím procesem. Zpočátku se o vedení v Uherském Hradišti přetahovalo ANO s podporou nezávislých a Společně pro Hradiště. Na ně dotíralo seskupení Hradišťáci.

Ve finále výsledky blokovalo komplikované počítání výsledků obvodu 21 v Mařaticích. Konečně jasno bylo až krátce před půl desátou večer.

Z desítky volebních uskupení nakonec zvítězilo Společně pro Hradiště – ODS, TOP 09 a nezávislé osobnosti. Podpořilo jej 20,12% obyvatel města a má tak ve 27členném zastupitelstvu 6 mandátů.

O 1,4% méně, 18,70% hlasů získalo ANO 2011 s podporou nezávislých, za což obdrželo také 6 mandátů.

Rovněž 6 mandátů získali třetí Hradišťáci za 17,70% hlasů. KDU-ČSL volilo 9,03% obyvatel města, za což mu připadly 3 mandáty.

Po 2 mandátech pak brali Nestraníci pro Hradiště za 7,51% hlasů, Česká pirátská strana za 6,74% hlasů i Hlas pro Hradiště za 6,65% hlasů.

Do zastupitelstva se nepropasírovali ČSSD ani Impuls pro Hradiště se shodně 4,66% obdržených hlasů. Zcela propadlo a na posledním místě skončilo seskupení KRUH, kterému odevzdalo hlas pouhých 4,24 obyvatel Uherského Hradiště.

Sčítání hlasů. Ilustrační foto
Přehledně: volební výsledky na Slovácku