Chtěli si tak připomenout, co se vloni v obci dělo. Krátce po jedenácté hodině ale už na místě nedaleko obecního úřadu nebyl. Celou záležitost teď vyšetřuje policie jako krádež. "Byla tam i jména pučistů a vzkaz, že nezapomeneme," přiblížil Jiří Trávníček, který stál v čele lidí, kteří se v Podolí vzbouřili proti "převratu" na tamním obecním úřadě. Dodal, že okolo patnácté hodinu přijeli vše vyšetřit policisté. 

Na ostatních místech Slovácka začaly volby klidněji. U obchodní akademie v Uherském Hradišti se před 14. hodinou utvořila krátká řada z prvních voličů. Dveře totiž byly až do údery druhé hodiny odpolední zamčené. 

Ilustrační foto.
Lidé na Slovácku dnes a zítra volí nové poslance

"Chodím volit pravidelně a vždy mezi prvními, abych to měla takzvaně z krku," nechala se slyšet téměř osmdesátiletá Marie Konečná. Za první patnáct minut tak stihly odvolit na dvě desítky lidí. Řada lidí považuje tyto volby za jedny z nejdůležitějších v historii, a to proto, že se stále častěji diskutuje o setrvání v Evropské unii. "Je to jeden z důvodů, který mě přiměl jít k volbám. Nechodím totiž pravidelně, protože jsou snad každý rok," prozradil Pavel Blaha s tím, že on by nebyl proti vystoupení, protože nám EU do všeho příliš mluví. 

Zleva: z volebních štábů ANO 2011 a KDU-ČSL
Na Slovácku zvítězilo ANO, druhé KDU-ČSL a třetí SPD

Volby nezastavily další život v regionu. Podzim totiž tradičně patří na Slovácku hodovému veselí. Příjemné s užitečným tak v sobotu spojí ve Zlámanci. Přibližně polovina chasy tam půjde svůj lístek vhodit do urny v kroji. "Jdeme tak poprvé hromadě v kroji poprvé. Mládka si dokonce vyřídila voličský průkaz, aby mohla volit u nás. Je totiž z Kelníků," prozradil stárek Tomáš Chmela. 
O možnost jít volit nepřijdou ani pacienti Uherskohradišťské nemocnice. Tam podle mluvčí Dany Lipovské projevilo zájem vhodit svůj lístek do mobilní urny 53 pacientů.