„Finále bylo hodně vyrovnané. Musím přiznat, že já sám jsem měl jiného favorita, takže mě vítězství mile překvapilo," prozradil Lukáš Dacík. Dodal, že bylo velmi příjemné, slyšet své jméno v kombinaci s titulem nejkrásnější hasič. Porotu i diváky nadchl především svou volnou disciplínou. Pro tu si vybral cifrování, které doprovodil písní Jožky Černého. „Chtěl jsem lidem ukázat, jaké to u nás na Slovácku je, jaké tu máme tradice," nechal se slyšet mladý dobrovolný hasič.

Vítězství v soutěži Hasič roku 2012 se jednadvacetiletý Vlčnovjan poměrně zviditelnil, je proto možné, že přijde nějaká ta nabídka na předvádění. Lukáš Dacík se tomu ale vůbec nebrání. „Šel bych do toho, vyzkoušet se má všechno," pousmál se mladý hasič. Svému svěřenci fandil i starosta vlčnovských hasičů Stanislav Moštěk. „Vítězství, kterého Lukáš Dacík dosáhl, mě určitě potěšilo, protože mimo jiné obecně potvrzuje to, že členové tohoto sboru umí," je pyšný Stanislav Moštěk. Dodal, že Lukáš Dacík určitě nevyhrál jen díky svému vzhledu, díky svým svalům, ale i díky tomu jak se prezentoval a jakou prokázal spojitost s folklorním vlčnovským prostředím, ve kterém žije.

Lukáš Dacík je dobrovolným hasičem od žáčka a postupně prošel všemi soutěžními kategoriemi. V současnosti se bude připravovat na hasičskou olympiádu ve Francii v roce 2013, kam se dobrovolní hasiči z Vlčnova kvalifikovali.

Na své vysportované postavě tvrdě pracuje, mezi jeho hlavní koníčky totiž patří ultimátní zápasy. „Odehrávají se v kleci, povoleno je vše kromě píchání do očí a útočení na genitálie. Je to takové smíšené bojové umění," vysvětlil Lukáš Dacík.

Do budoucna se chce Lukáš profesionálně věnovat managementu krizových situací. Na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci totiž studuje obor Ochrana obyvatelstva.