Od čtenářů Slováckého deníku dostali v soutěži o nejpohlednější stárkovský pár 203 hlasů a pomyslně porazili jalubské stárky Daniela Pastorka s Lucií Daňkovou, kteří nasbírali 154 bodů.

„Ačkoliv jsem věděl, že loni zvítězili v soutěži o nejpohlednější stárkovský pár sourozenci Zdeněk a Nikola Pastorkovi z Jalubí, mezi mladými se hovořilo o tom, že jejich bratr Daniel s Lucií Daňkovou budou letos horkými favority na vítězství. Ty řeči mě ale nechávaly v klidu," nezastírá Pavel Brázdil, pracovník turistického informačního centra Velehradského domu sv. Cyrila a Metoděje.

Se smíchem přiznává, že když se dozvěděla o vítězství v soutěži jeho stárka Monika, dělala prý takzvaně mrtvého brouka. Jako že se jí to vítězství vůbec netýká. Nemohla uvěřit tomu, že by Tupesy mohly mít nejpohlednější stárkovský pár.

„Pravda, jsem Velehraďan. Co se ale lidových a hodových tradic týká, jsem Tupesan. Ostatně kořeny Brázdilů jsou v Tupesích. Moje sestra a bratr tu byli členy hodové chasy, já už s ní chodím sedm let. Před čtyřmi roky jsem tu byl v roli mladšího stárka," poodhalí svůj vztah k Tupesům velehradský Pavel Brázdil.

Nejeden Velehraďan se ho už zeptal, jestli bude také někdy stárkovat ve své obci. „Těmi otázkami mě lidé trochu nahlodali, tak jsem o tom začal přemýšlet. Když se najde tak šikovná stárka, jakou jsem měl v Tupesích, tak bych se té funkce ve Velehradě ujal," připouští s pousmáním.