Návštěvníci tam měli možnost ochutnat ze 140 vzorků vín Jakubíkovy provenience vyráběných od roku 1967 až do současnosti.

Téměř šest desítek vinařských fajnšmekrů tak doslova zaplavila vlna vzorkových delikates s přívlastkem výběr z hroznů, výběr z bobulí, výběr z cibéb, obsahujících vysoké procento zbytkového cukru, ale také vína ledová, perlivá či nízkoalkoholická.

Mezi hosty nechyběl ani hradišťský farář Petr Dujka, který měl tu čest, vzhledem k roku svého narození (1967) ochutnat dva z nejstarších vzorků (Ryzlink rýnský a Chardonay) jako první.

„Na těchto dvou vzorcích mě překvapilo, jak mají zachovalou kyselinku. Výrazná a osobitá byla ale také mladší vína. Ryzlink rýnský z roku 1969 nebo Kotč z roku 1994. Jedním slovem obdivuhodná se jevila Jakubíkova specialita, nízkoalkoholická vína,“ nešetřil uznáním Dujka.

Za mimořádnou kvalitou zlatavého moku, který se v sále společnosti AGRO Zlechov naléval, nepokulhávala ani úroveň pochutin, které připravili studenti Vyšší odborné školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Bzenec. Na tabuli nechybělo srnčí na několik způsobů, platýz, ústřice či krevetové koktejly. O stylovou atmosféru se starala Cimbálová muzika Staří Burčáci.