Říká se, že nouze naučila Dalibora housti. Již loni v březnu v sadském Vinařství Medek Na Kopci vymysleli způsob, jak lze i při covidové pandemii uskutečnit řízenou akci s názvem Degustace z gauče. Na podobnou on-line degustaci, tentokrát s víny Šlechtitelské stanice vinařské Polešovice a vinařstvím Dvůr Pod Starýma horama z Boršic, která se uskuteční na Zelený čtvrtek, 1. dubna, zvou Vinaři od Hradiště.

„V první části on-line degustace představím nově vyšlechtěné odrůdy ve Šlechtitelské stanici vinařské v Polešovicích,“ poznamenává její vedoucí a šlechtitel Zdeněk Habrovanský. Druhá část degustace bude věnována vínům z vinařství Dvůr Pod Starýma horama v Boršicích, která bude prezentovat mladý technolog Ondřej Gottwald.

Vysílání začne ve čtvrtek 1. dubna od 19. hodiny na facebooku Vinaři od Hradiště. Šlechtitelská stanice vinařská Polešovice nabídne milovníkům suché víno Muškát moravský ročníku 2019, suché víno Mery, ročník 2018, polosladkou Floriánku ročníku 2018 a Sevar 2018, barrique, suché. Vinařství Pod starýma horama Boršice předloží k degustaci suchá vína, a to Veltlínské zelené a Pálava ročníku 2019, polosladký Hibernal ročníku 2020 a Neronet ročníku 2019, barrique, suché.