Nedělního jednání se zúčastnilo dvaapadesát lidí.

„Osmadvacet z nich podle aktuálních stanov disponovalo rozhodujícím hlasem,“ prohlásil Karel Rýdlo, kterého tito lidé zvolili předsedou oddílu. Funkci místopředsedy má zastávat Karel Volf, ekonomem se stal Josef Trubačík ml. Dalšími členy výboru se stali Milan Šurý, Michaela Tomaštíková, Josef Trubačík st. a Bohumil Opravil. Kontrolní a revizní činnost má mít na starosti Aleš Korvas.

„Mezi kandidáty na předsedu byl i Luděk Bureš, ten ale neobdržel dostatečný počet hlasů,“ dodal Karel Rýdlo.

Právě Luděk Bureš je druhým z předsedů, platnost včerejší valné hromady jednoznačně odmítl v tištěném prohlášení.

„Toto shromáždění není valnou hromadou. Tu je podle zákona a stanov klubu oprávněn svolávat pouze jeho předseda. Nikoliv údajní, zcela anonymní zakládající členové Veslařského klubu – Milan Šurý či Karel Rýdlo. Zve-li se Karel Rýdlo předsedou Veslařského klubu, činí tak v rozporu se zákonem a stanovami,“ uvedl Luděk Bureš.

Ten zároveň vyzval členy VK Morávia, aby otevřeně odmítali jednat s Rýdlem a jeho skupinou jako s osobami jednajícími jménem oddílu, a „tímto chováním tak podpořili právo a klub“.

Tím spor uvnitř oddílu pokračuje, druhá strana samozřejmě tvrdí, že jedná v právu.

„U včerejšího jednání byla přítomna i notářka, která měla potvrdit, že valná hromada neodporovala zákonu. Ujistili jsme také všechny aktivní veslaře, že bude naším prvořadým zájmem, aby mohli vykonávat sportovní činnost,“ uzavřel Karel Rýdlo.