Postarala se o to parta muzikantů, seskupená v kapele Venca's group, která tam až do setmění hrála folkrockové pecky 70. a 80. let minulého století.

„Rozhodli jsme se, že takto upoutáme pozornost kolemjdoucích k charitativní akci, kdy od 8. do 29. srpna putuje z každého zde vypitého piva jedna koruna na podporu uživatelů Chráněného bydlení Ulita, které provozuje Charita Uherské Hradiště,“ prozradil Slováckému Deníku lídr seskupení Václav Píštěk.

Posluchači i stálí či náhodní příchozí si tam očividně užívali oblíbených autorských skladeb od Marsyas, Blue Effectu, Vladimíra Mišíka, Zuzany Navarové, Michala Prokopa, Romana Dragouna nebo Luboše Pospíšila. Spolu s muzikanty si tak unisono zazpívali například Tenhle vítr jsem měl rád, Sluneční hrob a nebo Dragounův Zdroj.

Mládež i dospělí s dvouramennými kříži na prsou šlapou od neděle k Velehradu pěšky.
XIX. pěší pouť na Velehrad je především děkování

Akce v Dobrém pivu bude pokračovat až do čtvrtku 29. srpna, kdy by tam mělo dojít ke spočítání vybraných peněz. Opět se tam v ten den, chystá zahrát Venca's group.

„Vy, co přijdete uhasit žízeň, můžete pomoci také vhozením jakékoliv částky do zapečetěného tupláku s charitním logem. Takže doběhni, skoč nebo prostě dojdi na pivo a pomáhej s námi,“ citují s úsměvem titulní slogan provozovatelé hospůdky Kuba, Tonda a Petr. Získaná částka bude podle informací Charity nakonec ještě zdvojnásobena.

„Když jsem byl před dvěma roky na zahájení prvního ročníku této akce, pro někoho možná kontroverzní, moc se mi myšlenka spojení piva a charity líbila, a proto jsem se rozhodl hned následující rok vybranou částku zdvojnásobit. A letos tomu nebude jinak,“ prozradil na webu Charity Uherské Hradiště Jan Jagoš ze společnosti Hygmont.

Touto charitativní akcí chce vedení hradišťské Charity podpořit víkendový pobyt v přírodě pro obyvatele Ulity.

„Každý se na pobyt těší z jiného důvodu, což zjistíte, když hospůdku v uvedenou dobu navštívíte. Na pivních táccích si pak můžete přečíst příběhy jednotlivých uživatelů. Samozřejmě, že nečekají s nastavenou dlaní, ale budou sami aktivně pomáhat při provozu zahrádky před hospůdkou,“ prozradil ředitel Charity Uherské Hradiště Jiří Jakeš.

Chráněné bydlení Ulita je zařízení Charity Uherské Hradiště, které již 5 let podporuje lidi s mentálním postižením v jejich samostatnosti, svobodném rozhodování a nezávislosti. Snaží se o to, aby tito lidé mohli vést normální život.

Slovácké slavnosti vína 2018
Na tři tisíce krojovaných i sklepní labyrint nabídnou Slovácké slavnosti