Oslava odstartuje o půl jedenácté v Karibuni u velkého jezírka. „Bývalý ředitel zlínské zoo Ivo Klika zavzpomíná na počátky chovu slonů afrických, současný ředitel Roman Horský přiblíží budoucnost v podobě projektu Karibuni, jehož dominantou je právě chovné zařízení pro slony africké,“ uvedla vedoucí marketingu Romana Mikešová.

Obří dort pro slůně a slonice

Ve výběhu poblíž jezírka bude tou dobou již také připraven obří narozeninový dort pro slůně a trojici slonic.

Připomeňte si, jak Zygarri slavil šest měsíců:

Zdroj: Deník/Jana Vozárová

„Vytvoříme jej z těch největších sloních laskomin, základ bude tvořit seno a sláma, které doplní banány, hrozny, jablka, seno, větvičky stromů, salát nebo čínské zelí. Vršek dortu pak ozdobí velká dvojka u příležitosti druhých narozenin sloního samečka Zyqarriho. Pro slony to bude velké překvapení, určitě doporučujeme v tuto dobu k výběhu zavítat,“ pozvala návštěvníky Romana Mikešová.

Prohlídka chovného zařízení

Od 11 do 15 hodin bude možné zcela výjimečně zavítat do nového chovného zařízení v Karibuni, které je v současnosti nejmodernější zařízení pro slony v evropských zoo.

Sloni ve zlínské zoologické zahradě:

„20 let chovu slonů afrických je pro nás opravdu mimořádné období, které přineslo nádherné, ale také těžké a náročné momenty. Proto jsme se rozhodli na jeden den zpřístupnit nejmodernější zařízení pro slony v evropských zoo. A to nejen u příležitosti zmiňovaných oslav, ale také jako naše poděkování všem návštěvníkům za neutuchající přízeň a podporu,“ zdůraznil ředitel zoo Roman Horský.

Součástí nedělních oslav pak budou také zábavné „sloní“ dílničky na nádvoří zámku Lešná a speciální fotokoutek v Karibuni.