Ministerstva financí ČR. Za skokovým úbytkem skřínís hazardními hrami se ale skrývá jedna podstatná skutečnost: nový zákon o hazardu sice zreguloval kamenné herny, ale povolil bez omezení hazardní hry na internetu. Tam dříve mohly být legálně jen sportovní sázky.

Od roku 2017 ale toto omezení zmizelo a na internetu jsou ty samé válcové hry se symboly ovoce, jaké dříve mohly být jen v kamenné herně nebo casinu. A to s nejvyšším možným limitem sázek.

Boršice žily v sobotu zabijačkou, fašankem, folklorem i udělováním cen Boršické TýTý.
ANKETA: Vyberte nejhezčí fašank ve Zlínském kraji

„Do kamenné herny musí člověk dojít, registrovat sea při každé návštěvě znovu ukazovat občanku. Při hře ho sleduje kamerový systém, po dvou hodinách se mu hra automaticky na 15 minut zablokuje na všech automatech v herně. Hraní přes internet je pohodlné a všude k dispozici, protože přístup na internet se nikomu zakázat nedá,“ komentuje Andrej Čírtek, mluvčí Unie herního průmyslu ČR.

Dle statistik Ministerstva financí ČR se hraje v České republice za čím dál vyšší sázky, ale tento nárůst tvoří právě hraní přes internet.

Není divu, že některá města ruší regulační vyhlášky. Ukázalo se, že nový zákon zreguloval kamenné herny daleko účinněji. 

Divoké prase - ilustrační foto.
Africký mor se rozšířil na dalších 17 území. Porážka platí i pro ně