ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

„Šlo o cizince 70 ročník, který žije ve Zlíně. Vykazoval silné respirační obtíže a neměl nasazenu roušku. Muž uvedl, že přijel před pár dny ze zahraničí. Strážníci, kteří použili dostupné ochranné prostředky, taktéž poskytli muži roušku, dostali pokyn, aby jej doprovodili na odběrné místo do Krajské nemocnice T. Bati. Muž však nebyl schopen po chvíli pohybu, navíc vykazoval symptomy nákazy virem Covid-19, proto byla na místo zavolána zdravotnická záchranná služba,“ popsal situaci za MP Zlín Pavel Janík.

Ve zlínské Krajské nemocnici Tomáše Bati začali v laboratoři testovat vzorky odebrané lidem s podezřením na nákazu novým typem koronaviru.
Výsledky budou lidé znát rychleji, vzorky začali testovat i ve Zlíně

Současně zlínští strážníci apelují na veřejnost, aby lidé právě v těchto nelehkých dnech dávali na sebe a své zdraví pozor.

#interaktivni-infografika|7b97f5fa-3988-450d-8387-dc19fb57d066#

„Pokud uvidí ležet člověka, který má potíže, avšak má zjevně zachovány životní funkce, ať k němu nepřistupují do bezprostřední blízkosti a udržují si od něj vzdálenost alespoň čtyři metry a okamžitě volají některou ze složek Integrovaného záchranného systému.“ upozornil Pavel Janík.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník