„Je to velká škoda pro nás, kteří v této lokalitě bydlíme, byl to náš nejbližší obchod. Ne každý má auto a největší potíže to bude působit samozřejmě těm starším," posteskla si Jarmila Dostálková, která bydlí nedaleko obchodu.

Obrat v prodejně ovšem údajně nebyl v takové výši, aby se majiteli vyplatilo ji nadále udržovat v provozu.

„I přes způsobené nepříjemnosti by snad zrušení prodejny nemělo představovat zase až takový zásadní problém, neboť spousta lidí si potřebné věci zakoupí třeba po práci v jiných městech, ve kterých pracují. Ale jinak se samozřejmě zhruba jeden kilometr od Včelar nachází v centru Bílovic další dvě prodejny, kde je možné spoustu požadovaných věcí nakoupit," říká místostarosta obce Lukáš Uherek.

Vedení obce si nicméně uvědomuje skutečnost, že zrušení prodejny ve Včelarech může představovat velký problém především pro starší generaci, a proto v současnosti probíhají intenzivní jednání s novými zájemci o provozování prodejny. Obec nicméně i tak po tuto přechodnou dobu, po kterou je obchod uzavřen, zajistila zásobování této místní části čerstvým pečivem a potravinami prostřednictvím pojízdné prodejny společnosti Toma z Topolné.

„Ano, do Včelar již několik dní zajíždíme, nějaký zájem o zakoupení zboží jsme již zaznamenali, nicméně je ještě příliš brzy na to hodnotit, zda tamější obyvatelé přítomnost prodejny opravdu postrádají či ne," sdělil k této záležitosti Jan Mašek, majitel společnosti Toma.

Autor: Jiří Kordovaník