Uherskohradišťská radnice v rámci investic ve výši 1,6 milionu korun do nové vánoční výzdoby v centru města, pořídila nové doplňky také pro letošní symbol Vánoc v tomto městě.

„Oproti loňskému roku strom ozdobí zhruba na dvě desítky svítících zlatých a stříbrných koulí. Po loňské zcela nové výzdobě vánočního stromu je to další krok, jak obohatit letitou chudou vánoční výzdobu v Uherském Hradišti," informoval v té souvislosti ředitel Klubu kultury Antonín Mach.

Už v loňském roce se tehdejší vánoční strom dočkal nové vizáže, kterou zvýraznilo například šestatřicet plastových trubic s LED diodami.

Zcela nově pořízená světelná výzdoba centrálního Masarykova náměstí má podle vedení města propojit jeho plochu s veřejným osvětlením, stejně jako se stánky vánočního jarmarku.

Nově osvětleny budou například také dvě lípy po bocích tamějšího pódia. Mimo to by se měla nově rozzářit také nedaleká kašna, nasvícení se dočká strom na Palackého náměstí a další modernizaci pocítí také přilehlé ulice.

Letošním vánočním stromem na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti je zhruba desetimetrový smrk, pocházející z ulice Stavařská v místní části Mařatice.

Stejně jako vloni, i letos mohou čtenáři Slováckého deníku vybírat jméno, kterým bude tento strom pokřtěn. Symbol Vánoc bude slavnostně rozsvícen v sobotu 5. listopadu v 17. hodin.