S tím je spojené i předčasné ukončení plavební sezony, protože Povodí Moravy nechce zasáhnout do té následující – slavnostní.

"Práce správce plavební cesty zahájí na vybraných úsecích v první polovině září. Ty totiž musí respektovat podmínky práce v chráněném území a současně správce toku nechce ohrozit začátek další sezóny, kdy čeká vodní cestu velká sláva," nechal se slyšet mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Největší opravy sice čekají dolní tok Baťova kanálu okolo Vnorov, ale s uzavírkou musí počítat lidé i na úseku od komory Staré Město po komoru Babice, a to od 12. září do 15. dubna příštího roku, a také v severní části v úseku Huštěnovice – Babice, který bude částečně uzavřen také po 12. září. V neopravovaných úsecích se budou obsluhovat komory do 1. října.

„Všichni uživatelé vnímají, že opravy původního opevnění jsou opravdu nezbytné, výsledkem bude bezpečnější a bezstarostnější plavba, což uvítají nejen návštěvníci Baťova kanálu,“ doplnil generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Práce si vyžádají náklady ve výši téměř 41 milionů. 

Ilustrační foto.
Strážníků i policistů je v Hradišti nedostatek