„S přístavbou nového vstupu, kam jsme na podzim loňského roku přesunuli také bufet, se nám v přízemí prvního centrálního objektu uvolnil docela zajímavý prostor. Přemýšleli jsme, jak jej smysluplně využít a napadla nás právě oční optika. Její umístění je v podstatě ideální, přímo totiž navazuje na ordinace oční ambulance,“ přiblížil vznik provozovny ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Nová optika lidem nabídne celou škálu služeb. Jednou z nich je i bezplatné vyšetření zraku, které mohou tamní pracovníci doplnit o měření nitroočního tlaku a odborné poradenství pro řešení konkrétní oční vady.

„Na prvním místě je vyslechnout daného člověka, zjistit jeho potřeby a měření jim pak uzpůsobit třeba podle pracovní vzdálenosti, způsobu nošení brýlí a podobně. Za výsledky vyšetření přebíráme plnou zodpovědnost,“ sdělila optometristka Lenka Novotná.

Ta za velkou výhodu nové oční optiky považuje, že v případě volného termínu, může být vyšetření pacientům poskytnuto okamžitě.

„Tuto službu teprve rozjíždíme, věříme ale, že řadě našich pacientů usnadní život a že bude stejně vyhledávaná jako třeba půjčovna a prodejna zdravotnických potřeb,“ uzavřel ředitel nemocnice Petr Sládek. (kh)

Šéfredaktor Slováckého deníku Pavel Bohun
Astronauti na Měsíci, obrovský skok pro lidstvo
Koncert kapely Stromboli v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích.
VIDEO: Stromboli s Bárou Basikovou to rozjeli v Buchlovicích