„Musím prý splnit čtyři úkoly: najít si babu ze Slovácka, naučit sa pit, obléct sa jako místní a mět slováckú dušu," vyjmenoval moderátor hned v úvodu.

Že se poctivě na show připravoval, předvedl hned v úvodním verbuňku za doprovodu cimbálové muziky Bálešáci. A protože to byla talkshow, byli přítomní i hosté. Jako první si sérii někdy záludných otázek „vytrpěla" herečka Eva Josefíková.

Neplánovaně tak třeba zaplněnému divadelnímu stanu ve Smetanových sadech představila svého přítele. Spoustu užitečných informací se dověděli přítomní od druhého hosta Martina Žufánka. Ten společně s bratry a otcem vlastní lihovar, kromě „klasických pálenek ze švestek, hrušek a meruněk, destilují i bylinky a připravují z něj absint.

"Většina lidí ho pije špatně. Má se totiž ředit vodou jedna ku třem," poučil publikum lihovarník s tím, že jeden díl je právě absintu. Až po ředění s vodou se totiž uvolní všechny vůně a chutě destilovaných bylin.

Jako posledního si Filip Teller pozval třináctiletého houslistu a verbíře Marka Pavlicu, syna Jiřího Pavlici.

Že platí ono okřídlené není malých rolí, předvedla v show herečka Slováckého divadla Petra Staňková. Jako „asistentka" moderátora sice řekla během téměř dvou hodin asi deset vět, za to vždy spolehlivě pobavila publikum.