S pracemi se začalo hned po Velikonocích 18. dubna letošního roku. Chrám má nové podlahové vytápění, dlažbu z mramoru, kotel, lavice, obnovu absolvovaly elektrické rozvody, rozšířily se boční dveře a v neposlední řadě byl kostel nově vymalován. Byla to největší rekonstrukce v historii kostela. Vůbec poprvé byl na tak dlouhou dobu lhotský chrám úplně uzavřen. Jeho dlouho očekávané znovuotevření se konalo v sobotu 18. listopadu dopoledne Při té příležitosti vysvětil nový mramorový oltář čerstvý biskup Josef Nuzík.

V neděli po půlnoci došlo ke smrtelné dopravní nehodě u Moravského Písku.
Náraz do stromu stál řidiče u Uherského Ostrohu život

„Zasvětit oltář je velký úkol, oltář je něco vyvýšeného. Když něco velkého člověk udělá, tak řekne, že to dal na oltář. Vám se v Ostrožské Lhotě podařila velká věc. Po rekonstrukci máte skoro nový kostel. Věřím, že vás to sem do chrámu ještě víc přitáhne,“ řekl mimo jiné pomocný olomoucký biskup.

Během sedmi měsíců probíhaly bohoslužby na pastoračním centru nebo v blízké kapli na svatém Antonínku. Domácí farář Miroslav Reif může znovu sloužit ve lhotském chrámu. Při slavnostním znovuotevření vyzvedl mimo jiné dva hlavní muže celé rekonstrukce. 

Nejprve mužské sbory ze šesti obcí zazpívaly v kulturním domě v Boršicích u Blatnice, aby na večer vyrazily do ulic a obnovili tím starou místní tradici zpívání v boršických uličkách.
Při Predkaterinském zpívání vyšly sbory do ulic

„Poděkování patří Václavu Hájkovi, který vyjednával, plánoval a strávil tady spoustu svého volného času. Stejně jako pan starosta Antonín Jelének, ten zase jednal s úřady.“ Člen farní rady Václav Hájek pečlivě vyjmenoval i náklady na celou rekonstrukci.

Bunkr pod sv. Antonínkem láká návštěvníky. Za rok přišlo přes tisíc lidí.
U bunkru pod Antonínkem otevřeli letošní turistickou sezonu

„To, co kolem sebe vidíte, má hodnotu šest milionů čtyři sta tisíc korun. To hlavní máme hotovo, ale na jaře budeme pokračovat. Čeká nás ještě bezbariérový vstup, čalounění na nové lavice a nová zpovědnice. To všechno by mělo stát ještě devět set tisíc korun,“ řekl Hájek.

Po dopolední mši svaté a slavnostním vysvěcení oltáře se odpoledne představila v kostela místní schola. Na závěr vystoupila se svým recitálem písničkářka Eva Henychová.

Archeologické muzeum v Ostrožské Lhotě.
Vzácnost v Ostrožské Lhotě? Neskutečné archeologické muzeum