Autorství daného kusu pořadatelé zveřejnili jen u tří nejúspěšnějších.

Mezi soukromníky udělal podle „odborné poroty" nejlepší klobásu Pavel Kročil, na druhém místě skončil Antonín Stojaspal a bronzovou příčku obsadil Vlastislav Bartoš.

Tři nejlepší vyhlásili organizátoři také mezi firmami, na zlatý stupínek vystoupala Raciola, následovala ji farmářská klobása od řeznictví a uzenářství Kadlček a třetí místo si vysloužila uherská klobása od stejné firmy. Ochutnávku doplnilo stepařské a kytarové vystoupení a tombola.

Košt klobás byl v režii TJ Nivnice. Ta se chtěla zapojit do veřejného života něčím novým, co v Nivnici ještě není.

„Mykologové pořádají košt hub, je tu košt slivovice, tak jsme chtěli nabídku akcí v obci něčím oživit," nechal se slyšet Otakar Krejčí, předseda TJ Nivnice. Před šesti lety začínali s pár vzorky, poslední roky je jich vždy přes dvacet.