Čtrnáct odborných komisí hodnotilo čtyři sta šedesát devět vzorků, které byly rozděleny do čtyř kategorií. „Přestože nebyla loni velká úroda ovoce, je vzorků slušný počet. Máme tu i pálenky ze Slovenska, například terkelici z Sence,“ sdělil jeden z pořadatelů.

Nejlepší slivovici má Miroslav Bartošík z Kostelan, Karel Vybíral vyhrál soutěž o pálenku z meruněk. Hruškovici nejlíp vypálil Milan Bartošík a šampionem kategorie kalvadosu je Jiří Němeček z Nedakonic. Každý vítěz dostal památeční diplom a malou věcnou cenu.

Kromě dobrého pití se mohli účastníci degustace i dobře najíst. Myslivci navařili svíčkovou, srnčí guláš a kančí pečeni.Popíjení doprovodila cimbálová muzika s primášem Jožkou Poláchem a krojované děvčice z Nedakonic.

Blanka Malušová