Slavnostního křtu a uvedení druhého dílu zmíněné publikace do života se zhostili známí autoři knižních titulů a publikací – Jiří Jilík, Bořek Žižlavský a František Malík.

„Omlouvám se pěstitelům švestek, že jsem kmotrům nepřipravil ke křtu publikace slivovici, omlouvám se vinařům, že kniha nebyla polita vinným mokem, ale vodou ze tří známých břesteckých studánek,“ neodpustil si poznámku Jaroslav Dvouletý.

Kmotři Bořek Žižlavský z Buchlovic, břestecký písmák František Malík a starosta obce Jindřich Krušina, který se při křtu zhostil role moderátora, popřáli novému dílku o 124 stranách, ať se především hodně čte.

„Nové publikaci přeji, aby do břestecké knihovny lákala další a další čtenáře, aby se v této malé obci hodně četlo. Aby lidé díky knihám poznávali svět kolem sebe, setkávali se s příběhy, které vnesou do jejich srdcí a vědomí ty správné lidské humánní hodnoty,“ pronesl při křtu bývalý novinář regionálního tisku a autor řady knižních titulů Jiří Jilík.

Autor dvou dílů publikací Povídání o naší knihovně Jaroslav Dvouletý, povoláním modelář, spravoval malý kulturní stánek s knihami v letech 1996 až 2016.

„Knihovnu, jež se nachází v přízemí školní budovy, jsem převzal po svém tchánovi Františku Štulírkovi. Ten byl jejím vládcem neuvěřitelných 44 let. František Štulírek byl prvním knihovníkem, který sloužil svým čtenářům až do úplného konce svých možností. Pravidelné půjčování knih musel ze zdravotních důvodů ukončit 27. listopadu 1995. Po šesti týdnech zemřel,“ zalovil v paměti Jaroslav Dvouletý.

V říjnu 2013 bylo břesteckému knihovníkovi uděleno Zlínským krajem čestné uznání Za dlouholetou práci, a to v Baťově mrakodrapu Zlín. Stejného ocenění se mu v témže roce dostalo od Městské knihovny Uherské hradiště na aktivu knihovníků v Uherském Brodě.

CZ&SK Hello Jazz Weekend 2019 na kolejním nádvoří v Uherském Hradišti.Slovácký komorní orchestr a Peter Lipa.
VIDEO: Jazzman Lipa proměnil hradišťské publikum ve svůj pěvecký sbor
MANŽELSKÉ SETKÁNÍ. Na Velehradě se ho zúčastnilo 314 dospělých i dětí. 77 párů obnovilo při mši svaté manželský slib.
Na Velehradě obnovilo svůj slib 77 manželských párů