„Jsou to vlastně brambory uvařené v mléce a rozšťouchané, do nich se přidá mouka a vše se pak dochutí povidly a mákem," vysvětlil duchovní otec celé akce a člen pořádajícího Spolku pro udržení tradic František Malík. Příchozí také viděli, jak se dělají povidla. Před sportovní halou si mohli olíznout z vařečky vytažené přímo z nádoby tvořící konečný produkt. „Povidla jsme dělali ze sto dvaceti kilo švestek, bohužel kupovaných, je špatný rok," posteskl si František Malík. Dodal, že v pátek švestky rozvařil, aby šla práce v sobotu rychleji. Po dobrém jídle mohli zájemci ochutnat také některý z deseti vzorků slivovice. Na košt dali své pálenky například Roman Malík, Pavel Smělík, Edita Martináková nebo prezident Spolku pro udržení tradic Květoslav Trávníček. K dobré náladě hrála přítomným tupeská kapela NaFurt.