Na nové turistické trase by se mohlo začít pracovat už v příštím roce na podzim. Přebudovaná by tak měla být ulice Podsetky, konkrétně část od mostu přes Ošlavu až k dětskému hřišti u náměstí.

V rámci projektu Z malej Fatry do Bielych Karpát mají vzniknou i čtyři mola u Olšavy. Zdroj: archiv Bojkovice

V rámci projektu Z malej Fatry do Bielych Karpát mají vzniknou i čtyři mola u Olšavy.
Autor: archiv Bojkovice

„Nově chceme vybudovat na této cestě čtyři mola a obnovit povrch cyklostezky. Také zde zamýšlíme instalovat mobiliář s posezením a informačními panely, které budou propojovat oblast malej Fatry a Bíle Karpaty," sdělil starosta Bojkovic Petr Viceník.

Délka samotné stezky by neměla přesáhnout půlkilometrovou hranici a mimo informační panely má také obsahovat pamětní desku.

„Celá oblast by se změnila na pěší zónu s výjimkou vozidel, které by patřily majitelům tamních příbytků. Její návštěvníci by si pak mohli připomenout skrze pamětní nápis našeho rodáka, zakladatele a prvního správce knihovny Aloise Jašku," upřesnil další informace Petr Viceník.

Celá částka navíc bude rozdělena do obou obcí přeshraniční spolupráce a také z části zafinancována dotacemi. „Předběžně počítáme zhruba se třemi miliony korun, které bychom mohli ušetřit. Vše ale záleží na mnoha okolnostech," dodal Petr Viceník.