Lidé tak mohou nahlédnout do moderních prostor, které v sobě sdružují hned několik klíčových nemocničních oddělení. „Myslím si, že pro nás pacienty to může být jen přínosem, že bude všechno pod jednou střechou. A pokud to navíc doplní i moderní přístroje, je to jen dobře. I když samozřejmě je lepší, když člověk nemocnici zná jen přes plot," komentovala nejaktuálnější vývoj v nemocnici s úsměvem Marie Pavelková z Uherského Hradiště.

V nejbližších dnech v nemocnici nastane velké stěhování. Do nové budovy se totiž během října přestěhují všechny chirurgické obory – chirurgie, ortopedie, traumatologie, ORL, urologie, oční oddělení, ARO, iktové centrum, centrální JIP i část oddělení RTG. Veřejně přístupné prostory pro veřejnost doplní například nová lékárna či bufet. „Centrální objekt chirurgických oborů je nachystán až pro 150 pacientů, kteří se mohou těšit na maximálně dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, tudíž větší soukromí i pohodlí," nastínila některé z výhod mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská. Tu doplňuje se svým názorem také jeden z lékařů. „Nové prostory přináší výhody jak pacientům, tak i nám. Jelikož bude veškerá péče chirurgických oborů pod jednou střechou, vždy když pacient půjde k ambulantnímu zákroku, vyšetření či na plánovanou operaci, vše absolvuje pod jednou střechou, aniž by opustil budovu. I pro nás zaměstnance to bude znamenat hlavně úsporu času a lepší organizaci práce," sdělila Irena Šnajdrová, primářka anasteziologicko-resuscitačního oddělení a následné intenzivní péče.

Vedení nemocnice chce navíc využít otevření nové dominanty nemocnice k obměně některých zařízení. „V souvislosti se stěhováním pořizujeme velké množství nového vybavení a zařízení, která při této příležitosti rovnou modernizujeme. To se týká třeba operačních světel, sterilizace, CT zařízení, či mamografu," upřesnil některé z novinek ředitel nemocnice Petr Sládek. Pokud podle něj půjde vše v plánu, nemocnice by ráda spustila ostrý provoz v nových prostorách v listopadu tohoto roku.

Seznámit se s novým srdcem Uherskohradišťské nemocnice má prostřednictvím komentovaných prohlídek možnost také veřejnost a to v sobotu 11. října od 10 do 16 hodin.

Výstavba Centrálního objektu přišla bez vybavení na 400 milionů korun. Tato částka je zcela pokryta poskytnutým úvěrem, který bude nemocnice splácet po dobu 20 let a to v měsíční výši 1 670 000 korun. Doplňující vybavení centrálního objektu si nemocnice financuje sama, tento krok ji přijde na částku kolem 70 milionů korun.