„Nařízení bylo odvoláno díky příznivému vývoji epidemiologické situace v regionu," informoval mluvčí hradišťské nemocnice Ludvík Valouch.

Z informací epidemiologů vyplývá, že k nárůstu nemocných chřipkou v současnosti prakticky již nedochází, nebezpečné onemocnění však ještě zdaleka neztratilo na své plné síle. Odborníci tvrdí, že letošní virus se choval mírně odlišně než minulý rok.

„Zatímco v minulém roce se chřipka šířila spíše lokálně, tedy v kolektivech, letos má podobu celoplošné epidemie," konstatovala epidemioložka Krajské hygienické stanice se sídlem ve Zlíně Jana Hošková, která dodala, že počty nemocných chřipkou ve Zlínském kraji pozvolna klesají.

S chřipkou se letos potýkal i Hradišťan Roman Sedláček.

„Naposledy jsem měl tuto nemoc zhruba před desíti lety. Tehdy jsem nebyl schopný několik dnů vstát z postele. Bolelo mě celé tělo a a v jednom kuse jsem se třásl zimnicí. Podobné to bylo i letos.

Nejhorší to bylo první čtyři dny. Když už jsem si myslel, že bude lepší nechat se odvézt do nemocnice, nejakutnější příznaky začaly mírně ustupovat," poznamenal Sedláček.