„V roce 2016 se nám podařilo kompletně zaplnit pronajímané prostory novými nájemci a rozšířili se tak poskytované služby. Postupně dochází ke zvelebování interiérů čekáren a chodeb polikliniky a z důvodu lepší orientace zavádíme nové značení,“ prozradil Ferdinand Kubáník.

Na oddělení následné péče podle něj přijali celkem 1 059 pacientů, tj. o 22 pacientů meziročně více. Rehabilitací prošlo celkem 2 925 unicitních pacientů, což je o 180 více než v předchozím roce.

„Největší investiční akcí v roce 2016 byla II. etapa výměny rozvodů studené a požární vody v technickém suterénu v celkové hodnotě 2,3 milionu korun. Celkově jsme do rekonstrukce rozvodů teplé, studené a požární vody za poslední dva roky investovali 4,7 milionu korun,“ poznamenal Kubáník s tím, že na oddělení následné péče pořídili nové dorozumívací zařízení v hodnotě 700 tisíc korun.

Návštěvníci nemocnice v Uherském Brodě budou nyní vcházet do jejích prostor bezpečnějším vstupem.
Nemocnice s poliklinikou v Uherském Brodě má bezpečnější vchod

„Oprava havarijní střechy si vyžádala částku ve výši 1,4 milionu korun. Do dvou podlaží jsme pořídili novou vzduchotechniku v hodnotě 400 tisíc korun,“ dodal Ferdinand Kubáník.

Vedení Městské nemocnice s poliklinikou v Uherském Brodě vyčlenila pro rok 2017 na investice 6 milionů korun.

Naplánována je rekonstrukce interiéru hlavního vstupu a spojovací chodby mezi pavilony B a C. V havarijním stavu jsou rozvody tepelného kanálu a jeho výměna přijde na cca 4 miliony korun.

„Mimo investice máme v rozpočtu z provozních prostředků na letošní rok ještě vyčleněno 1,7 milionu korun na zakoupení 59 nových elektrických polohovacích lůžek. Od dubna dostanou naši zaměstnanci přidáno 4 procenta do základu mezd a dalších 3,5 procenta navýšení bude rozděleno formou odměn, které budou vázány na splnění výkonnostních limitů."

Žehnání nové bezbariérové kaple sv. Josefa se přesně o svátku všech Josefů 19. března konalo v uherskobrodské nemocnici s poliklinikou.
Požehnali kapli v brodské nemocnici s poliklinikou