Tříkrálovou sbírku na Slovácku sledujeme ZDE

„Obec zajistila vedoucí skupinek dětí z řad dospělých, ti si zase sehnali dětské koledníčky a v mrazivém sobotním dopoledni společně vyrazili se zapečetěnými pokladničkami do ulic naší vesnice," informovala o tříkrálovém koledování první žena Sušic Ladislava Vlachynská. Dodala, že dvanáct koledníků při obchůzce dědinou vykoledovalo 19 547 korun.

Ve společenské místnosti obecního úřadu čekalo na malé koledníky a jejich doprovod bohaté pohoštění, ale také setkání se skupinou babických recesistů, kteří si vyšlápli na tradiční Svařákový pochod přátelství. „Kousek od Obecního úřadu v Sušicích nás ale čekalo milé překvapení. V ústrety nám vyšla jedna skupinka koledníčků, vracejících se z obchůzky a pozvala nás na radnici," řekl nadšeně Miloslav Maňásek, bývalý starosta Babic.

Helena Kozáčková s Petrem Rudžikem, kteří se na radnici starali o pohoštění, neskrývali radost z toho, že babičtí nadšenci z Baně si s malými sušickými koledníky, přestrojenými za Kašpary, Melichary a Baltazary společně zazpívali My tři králové, jdeme k vám.