Nezbylo jim proto nic jiného než se přesunout o pár stovek metrů dál, na zahradu Panského domu, kde jim město vymezilo na pět měsíců azyl. S místem však příliš spokojeni nejsou. Žehrají na celou řadu věcí a jsou z nuceného přesunu rozladěni.

„Je nešťastné, že musíme ty spousty beden se zbožím tahat desítky metrů od silnice, protože auto se blíž nedostane. A lidí sem přichází minimum," postěžoval si trhovec Josef Hladiš z Nivnice. Jeho kolega Ladislav Zemek ze Záhorovic to vidí podobně. „Zákazníků sem přichází opravdu málo. Nedostatečné je podle nás značení nového umístění trhu, uvítali bychom, kdyby bylo nějaké přesměrování umístěno také naproti radnici," poznamenal Ladislav Zemek. Místostarosta Uherského Brodu Petr Vrána Slováckému deníku řekl, že město se trhovcům snažilo maximálně vyjít vstříc.

„Navrhovali jsme jim prostor nad sokolovnou, to je však ještě více z ruky. Nepochybuji, že i současná poloha trhu je méně vhodná, bohužel to po dobu opravy náměstí budou muset vydržet," vysvětloval s tím, že velký transparent s upozorněním na přesun trhu do zahrady Panského domu visí na „kachlíkárně". „Další směrovníky ještě necháme vyvěsit," naznačil vstřícný krok místostarosta Petr Vrána.