Výkonný ředitel Slovácka Petr Pojezný se ovšem snaží nervózní fanoušky uklidnit. „Nemáme žádné informace, že by to mělo mít vliv na chod klubu,“ uvedl dnes na klubovém webu Pojezný, který čelil hned několik dotazům zvídavým příznivcům.

Hodně otázek přišlo na posily.,„Vždy když dojde k oficiálnímu přestupu či hostování hráče, tak o tom okamžitě informujeme, přesně tak, jak tomu bylo u příchodu Janoška. Vždy se musí domluvit tři strany. Na tom to stojí a padá. Informovat o tom, že jednáme, případně o důvodech proč se transfer neuskutečnil, je nesmysl,“ tvrdí Pojezný.

Budova Vrchního soudu v Olomouci
Synové podnikatele Zdeňka Zemka dostali téměř sedm let

Známý funkcionář moravského celku dále prozradil, že roční rozpočet klubu činí osmdesát milionů korun.

Náklady na první mužstvo z toho představují asi padesát procent. „Přestupy nejsou součástí rozpočtu, řeší se mimo něj,“ upozorňuje Pojezný.

Ten se ohradil proti informaci, že někteří fotbalisté zásadně porušují životosprávu, i že vedení klubu bere možný sestup do druhé ligy jako normální věc. „Pravdy na tom není nic. Pro nás všechny je prioritní, aby se podařilo první ligu na Slovácku zachránit,“ zdůrazňuje Pojezný.

Podle něj je současný kádr Slovácka konkurenceschopný. „Největší problém nám hrozí v případě zranění či karetních trestů,“ uvědomuje si ředitel čtrnáctého týmu HET ligy. Vedení Slovácka dál pracuje na příchodu dvou hotových fotbalistů. „Snažíme se o posílení na postu útočníka a stopera. Nicméně nemáme v kádru jenom naše odchovance, to je přece podsouvaný nesmysl,“ dodává.

Michal Kordula. Ilustrační foto.
Žádná novinka. Slovácko dál pracuje na příchodu stopera a útočníka