Po čtyřbrankovém výprasku atmosféra na hradišťském stadionu Miroslava Valenty ještě zhoustla. Další pokus budou mít modrobílí dnes, kdy v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty přivítají Mladou Boleslav. Aby se Trousil a spol. probili mezi nejlepší čtyři, musí smazat dvoubrankové manko z prvního zápasu.

1. FC SLOVÁCKO – MLADÁ BOLESLAV

Odveta čtvrtfinále Poháru České pošty, dnes v 18 hodin

První zápas: 1:3

„Byla to dnes jedna velká komedie a děkuji za pozornost," pravil po porážce 1:3 Svatopluk Habanec. Více se od něj novináři na tiskové konferenci nedozvěděli, kouče Slovácka totiž naštval výkon rozhodčích.

Kvalitní představení jeho svěřenců zničily poslední dvě minuty. Ještě chvíli před koncem drželo Slovácko nadějnou remízu 1:1, pak ale přišly dva direkty ze standardních situací. „Degradovalo to náš dobrý výkon," litoval hradišťský lodivod. „S remízou nebo i porážkou o gól by postup byl mnohem dosažitelnější. Vyhrát 2:0 ale také není nemožné. Naše šance na postup vidím jako třicetiprocentní," věří Svatopluk Habanec.

Že by jeho týmu pomohli Mladoboleslavští podceněním zápasu, to nepředpokládá. „To se určitě nestane, vždyť je to jejich jediná šance, jak se dostat do Evropy," kroutí hlavou trenér Slovácka. „Musíme si to vybojovat sami. Právě bojovnost, nasazení a odhodlání, tyto atributy musíme na rozdíl od utkání v Jablonci ukázat na hřišti," poznamenal Svatopluk Habanec.

Dobrý výsledek by mohl modrobílým dodat potřebné sebevědomí před nedělní ligovou lahůdkou s Plzní. „Musím přiznat, že když předvedeme dobrý výkon a třeba i nepostoupíme, tak budu spokojený. Liga je pro nás totiž důležitější a nějaký impuls bychom potřebovali," uzavřel trenér Slovácka. Ten v dnešním utkání nebude moct využít mladíky Daníčka s Kovářem, které shodně vyřadil ze hry natažený stehenní sval.