„Oprava bude docela zásadní, vždyť musíme vyměnit celkem devadesát sedm oken. Rekonstrukci za sedm set tisíc korun bychom chtěli provést o letních prázdninách, pokud ovšem obdržíme na tento projekt dotaci," vysvětlila starostka Topolné Hana Marášková.

Ředitelka školy Jana Gregorová přiznává že už se na řemeslníky vyloženě těší. O výměnu oken totiž usiluje několik let. „Stávající okna pocházející z osmdesátých a devadesátých let minulého století. Jsou ve špatném stavu netěsní a dochází k velkým únikům tepla. Od toho se samozřejmě odvíjí i finanční náročnost při zajištění optimální teploty ve třídách. Jsou to peníze, které nám utíkají, a mohly by být využity mnohem účelněji," připomíná Jana Gregorová.

V minulých třech letech se díky dotacím škole podařilo vyměnit podlahy v učebnách, obnovit výmalbu, opravit tělocvičnu a většinu tříd a šatny vybavit novým nábytkem. „Také jsme vyměnili tabule, modernizovali počítačové vybavení a pořídili interaktivní vybavení pro výuku. Nyní nás ještě čeká postupná výměna elektroinstalace," podotkla ředitelka školy Jana Gregorová.