V Drslavicích budou i letos vozit berana  

Kdy: pátek 20. října - neděle 22. října
Kde: Drslavice

Předposlední říjnový víkend bude v Hradčovicích, Veletinách a Drslavicích patřit hodům. V poslední zmíněné obci začnou hody už v pátek 20. října. Ve zdejším Obecním domě bude od 20 hodin k poslechu i k tanci na hodové zábavě hrát skupina Fénix. Sobotní program bude výhradně v Hradčovicích. Jelikož má celá farnost hody, snaží se starostové obcí, aby se lidé mohli navštěvovat. I proto, že mnozí jsou příbuzní. Hlavní program v Drslavicích začíná až v neděli od 9 hodin na mši svaté. „Snažíme se podporovat tradice. Mladých v obci není moc, takže v krojích jdou na mši i rodiče s dětmi,“ vysvětlila místostarostka Drslavic Markéta Bučková. Krojovaný průvod vyjde o půl jedné od obecního domu i s nastrojeným živým beranem. „Děláme vše pro to, aby zvíře bylo v pořádku a přežilo,“ doplnila místostarostka. Za doprovodu dechové kapely projde průvod obcí, zastaví se u domu místního starosty, kterého děti vyzvou k tanci. Hodová zábava bude ukončena večer v Polyfunkčním domě, kde zahraje dechová hudba Komňané.

Night shopping se Šebrlem

Kdy: pátek 20. října
Kde: Zlín 

Večer plný zábavy připravilo pro své návštěvníky obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně. Podzimní SuperSlevy night shopping vypukne dnes v 19 hodin a na programu má koncert Olgy Lounové, módní přehlídku, akrobatickou show a další lákadla. Celým večerem bude provázet moderátor a desetibojař Roman Šebrle. Nebude chybět občerstvení, drinky, candy bar a soutěž o sodamaker.

„Letošní podzimní night shopping je stylizovaný do superhrdinské tematiky, takže jej nemůže uvádět nikdo jiný než nejlepší český desetibojař, olympijský vítěz Roman Šebrle,“ podotkl ředitel obchodního centra Jiří Kratochvíl.

Návštěvníci se mohou těšit také na koncert populární zpěvačky Olgy Lounové. Nové trendy v oblékání představí tematická módní show, kterou svou přítomností ozdobí modelka Nela Slováková. Vrcholem programu bude dechberoucí akrobatická show „SuperCube“ skupiny Vertigo.

Legendy moravského folklóru se setkají v Uherském Brodě  

Kdy: sobota 21. října
Kde: Uherský Brod

Moravské muzikantské rody společně vystoupí na jednom pódii v Uherském Brodě. Dohromady je svede patnáctý ročník folklórního pořadu Legendy moravského folklóru. Ve velkém sálu Domu kultury v sobotu 21. října vystoupí od 19 hodin několik cimbálových muzik ze Slovácka a Valašska. Na této přehlídce legend vystoupí například primáš Fanoš Ilík a CM Burčáci, CM Mladí Burčáci, rodinná kapela Holmesovka. Horňácko bude zastupovat zpěvák Jaroš Hrbáč a jeho zpěvácká rodina. Dále vystoupí dcera „valašské královny“ Jarmily Šulákové, Zuzana Pavlusková Šuláková, nebo CM Olšava. „Jelikož při této příležitosti nevystoupí všechny muzikantské rody ze Slovácka a Valašska, budou tomuto tématu věnovány i další ročníky Legend moravského folklóru,“ prozradil Jaroslav Mikulík z Domu kultury v Uherském Brodě.

Hody ve Zlámanci  

Kdy: sobota 21. října
Kde: Zlámanec

I letos budou ve Zlámanci hody s právem. V sobotu 21. října se této role zhostí starší stárci Jiří Vyoral s Martinou Fuskovou a mladší stárci Marek Vyoral s Martinou Minaříkovou. Ve třináct hodin se chasa sejde v místní kapli na mši svaté. Poté se už vydají vyvolávat stárky. Kolem sedmnácté hodiny se celý průvod zastaví u starosty, který jim dá povolení k hodové zábavě. V kulturním domě se pak uskuteční zbytek programu. Nejprve zatančí a zazpívají místní děti a chasa, od dvaceti hodin bude k poslechu i tanci hrát DH Nedakoňanka a CM Mladý Včelaran. Nebude chybět ani večerní taneční pásmo chasy, při kterém budou mít sólo i mladší a starší stárci. Přesně o sedm dní později zavzpomíná chasa na hody obchůzkou obce a opět od dvaceti hodin začne dozvuková zábava s VHS Nedakonice. 

Reflexy s HBS roztančí Němčí

Kdy: sobota 21. října
Kde: Dolní Němčí

Už v sobotu 21. října v dolněmčanském kulturním stánku populární Reflexy v rámci podzimní kulturákové tour realizují další skvělou show a zazní jak songy starší jako Ty jsi divoká, Daruj mi křídla, Neříkej či Sluneční, tak i stále oblíbenější písničky z nejnovějšího alba „Proud mezi námi“, jež loni na podzim Reflexy právě v Dolním Němčí křtily. Stejnojmenný pilotní singl z tohoto jedenáctého CD této pop-rockové čtverky má už téměř milion zhlédnutí, hraje jej mnoho českých a moravských rádií a je úspěšný i v žebříčcích, například i v české dvanáctce Českého rozhlasu se držel více než 12 týdnů. Brány kulturního domu v Dolním Němčí se třetí říjnovou sobotu otevřou již ve 20 hodin a pořadatelé slibují i celou řadu dalších vychytávek nejen na barech. (ex)