Čokoláda k vínu v Galerii slováckých vín

Kdy: v pátek 12. května od 19.00 hodin
Kde: Galerie Slováckých vín v Uh. Hradišti
Na snoubení vína a čokolády zve v pátek Galerie slováckých vín v Uherském Hradišti. Spolu s manžely Medulánovými a enologem a špičkovým sommeliérem Liborem Zlomkem se návštěvníci přenesou ze slováckých vinic na plantáže kakaových bobů do Jižní Ameriky. Akce začíná v 19 hodin. V ceně je pak zahrnuto pět tabulek čokolády vyrobené přímo k vínu (white, milk, 54 %, 72 %, 85 %), 10 degustačních vzorků vína od vinařství Zlomek a Vávra a vyuzená kýta od řezníka Soška z Nedakonic. 

Reflexy zahrají na Dni testovacích jízd ŠKODA

Kdy: sobota 13. května, 14.00 - 20.00 hod.
Kde: areál Jízdy králů v Kunovicích
Na akci Reflexy na Dni testovacích jízd ŠKODA jste zváni v sobotu 13. května do areálu jízdy králů v Kunovicích. Čeká vás akce plná adrenalinu, stylu a zábavy v podání široké nabídky testovacích vozů ŠKODA a pestrého doprovodného programu – závody v simulátoru FORMULE 1, kouzelník Jirka Hadaš anebo koncert kape-ly Reflexy. Podpořit přitom můžete sdružení KORUNKA Luhačovice a ukázat tak, že srdce návštěvníků bije nejen pro auta, ale i pro dobrou věc.
Začíná se ve 14 hodin, pokračuje do 20 hodin a vstup na akci je zdarma. Co všechno na vás čeká?
TESTOVACÍ JÍZDY – návštěvníci si na akci budou moci vybrat ze šesti vozů ŠKODA a vyzkoušet si je na vlastní kůži během testovací jízdy. Testovat se bude KODIAQ, vozy 4x4 a další atraktivní modely.
SOUTĚŽE – každý návštěvník starší 18 let se bude moci zapojit do soutěže. Hrát se bude o zapůjčení vozu na víkend s plnou nádrží zdarma, uzamykatelný držák jízdních kol na střechu nebo voucher.
DOPROVODNÝ PROGRAM – hlavním trhákem bude koncert kapely REFLEXY (populární kapela – nejznámější songy: Neříkej, Sluneční, Všichni půjdem do ráje atd.). Dále se můžete těšit na kouzelníka Jirku Hadaše, závodní okruh v simulátoru FORMULE 1 (závody v kategorii děti a dospělí), cimbálovou muzikou Lintava, skákací hrad, malování na obličej, tetování pro děti, hasičské auto, občerstvení.

Na snímku vlevo Tomáš Břečka. Ilustrační foto.
V Hradci to bude o bojovnosti a důrazu, očekává stoper Břečka

Přes Chřiby na kolech i pěšky

Kdy: sobota 13. května, 8.00 - 10.00 hod.
Kde: star z areálu základní školy na Velehradě
Turistům i cyklistům, kteří mají rádi pohyb na zdravém vzduchu v přírodě a rádi ji poznávají, je určen v sobotu 13. května XIX. ročník Velehradského přechodu a přejezdu Chřibů. Výchozím místem bude areál základní školy na Velehradě. Prezentace účastníků proběhne mezi osmou až desátou hodinou v altánu za základní školou. Na dvou trasách pro turisty, lehké o délce 14,5 km a středně náročné 24,5 km, a třech pro cyklisty bude několik kontrolních stanovišť s občerstvením. Cyklotrasy o délce 20 km, 32 a 50 kilometrů budou různého stupně obtížnosti. Od lehké trasy přes mírně náročnou, až po tu středně těžkou. Cílem přechodu a přejezdu Chřibů je, aby se lidé seznámili s jejich přírodou a ověřili si svoji tělesnou zdatnost. Zkrátka nepřijdou ani předškoláci a školáci, kteří si mohou na uzavřeném okruhu v obci poměřit své síly při cyklosoutěžích. Chybět nebude ani soutěž O putovní pohár ředitele základní školy. „Aby se děti ve věku do 15 let mohly soutěže zúčastnit, je nutné, aby si přinesly písemný souhlas od rodičů nebo odpovědné osoby. Dětské cyklosoutěže začnou v 9.30 hodin," zdůraznil Jiří Kapitán, předseda velehradských zahrádkářů.

Naokolo Hostětína a až ke Kočičímu hradu

Kdy: neděle 14. května ve 13.30 hod.
Kde: Centrum Veronica v Hostětíně
Zkoumat záhady Kočičího hradu budou všichni, kdo se v neděli 14. května vydají na jarní otevírání stezky Naokolo Hostětína. Sraz na šestý ročník akce je ve 13.30 v přírodní zahradě Centra Veronica, vše slavnostně zahájí přípitek hostětínským biomoštem. Průvodcem vycházky bude sám tvůrce soch podél stezky, brněnský výtvarník Rostislav Pospíšil. O umělecký, hudební a zvukový zážitek z lesa se postará ZUŠ Slavičín. Středně náročná trasa stezky je dlouhá 6,5 kilometru. Cesta vede až k pramenu Kolelače, potoka protékajícího Hostětínem, k výhledu na Šanov nebo Pitín a k tajemnému Kočičímu hrádku.

Trojice slonů v areálu Cirkusu Humberto ve Zlíně. Jeden z nich v úterý 9. května 2017 chytil chobotem za popruh kabelky ženu, která jej chtěla svévolně nakrmit. Po pádu skončila v nemocnici se zlomenou nohou.
Seniorka si chtěla pohladit slona, ten ji ale chobotem přenesl do výběhu

Dětský den: turnaje i autogramiáda fotbalistů

Kdy: neděle 14. května 10.00- 16.00 hod.
Kde: atletický stadion v Uh. Hradišti
Fotbal, atletika, tenis, volejbal, dětské atrakce a animační program nabídne Dětský sportovní den aneb Neděle bez počítače. Akce se uskuteční v neděli na fotbalovém, atletickém stadionu a víceúčelovém hřišti v Uherském Hradišti. Program začne v 10.00 a potrvá do 16.00 hodin.

Na fotbalovém stadionu se uskuteční kvalifikační turnaj v kategorii U10 o postup na největší světový turnaj Champions Trophy. Do soutěže je přihlášeno takřka 300 dětí z dvaceti tuzemských i zahraničních klubů. V rámci turnaje se koná autogramiáda fotbalových a hokejových hvězd. Svou účast přislíbili: Miroslav Kadlec, Petr Švancara, Veliče Šumulikoski, Libor Došek, Petr Leška, Jaroslav Balaštík, Radim Bičánek nebo Milan Heča.

V další sekci, na atletickém stadionu, bude probíhat den otevřených dveří spojený s náborem dětí do atletického klubu. Zájemci se budou moci zúčastnit atletického čtyřboje o ceny, který odstartuje v 11.30. Také Tenis Slovácko na akci uspořádá nábor dětí do svého klubu. V čase mezi 13.30 a 14.30 se mohou zájemci zúčastnit tenisového mini turnaje. Nové členy bude nabírat o volejbalové družstvo.

Kromě sportovních aktivit si příchozí mohou užít i doprovodného programu. Na umělém trávníku celý den zpříjemní kouzelník Jirka Hadaš. Zábavnou Bubble show předvede klaun Bublín, který do programu zapojí i nejmenší návštěvníky. K dispozici bude až 30 hudebních nástrojů, zejména pak bubínky, na něž si budou moci lidé kdykoliv během dne zahrát. Nebudou chybět nafukovací atrakce. Zahraje country kapela Lofoši. 

Žádost o ruku na hradišťském gymnáziu
Požádal ji o ruku přímo při vyučování na Gymnáziu v Hradišti