Za její ztrátou stojí těžké neurologické onemocnění způsobované mitochondriálními poruchami. Do školy je tak přepravována pouze na vozíčku s pomocí osobní asistentky.

Protože se však Gabriela dostala do věku, kdy i po půl roce dokáže porůst o několik centimetrů, začal jí být její vozík a především jeho zádová opěrka malá. Protože ho má však teprve dva roky, nemá nárok na jeho úpravu či na nový.

Na jídelníčku byla hrachová polévka a hovězí.
Na historické hostině v Brodě ochutnali jídlo 15. století

Právě benefiční módní přehlídka pro Gábinku konající se v sobotu 2. září v prostorách uherskobrodského Muzea J. A. Komenského má rodině Křivánkové pomoci.

„Pro hosty bude nachystáno občerstvení bez toho, aniž by museli platit vstupné. To bude stejně jako další peněžité nebo cenné dary dobrovolné a diváci mohou přispívat ve třech pauzách celkem dva a půl hodinového vystoupení,“ prozradila za pořadatele Marina Cábová ze Svatebního salonu DáMa.

Samotná přehlídka je pak naplánována tak, aby zaujala všechny věkové kategorie.

„Téma módní show zní Jak jde čas. Představíme tak oblečení navržené jak pro ty nejmenší, kteří se budou procházet po mole jako první, až po seniory. Každý si přijde na své,“ informovala Marina Cábová.

Kapela jezdí do Buchlovic pravidelně.
Tři sestry zaplnily zámecký amfiteátr v Buchlovicích