Brány tábora s podsadovými stany se pro devětatřicet tupeských skautů a skautek, deset oddílových vedoucích, tři lidi starající se o žaludky táborníků i technické zázemí, otevřely v sobotu u potoka na Německých Lukách v hlubokých lesích nedaleko Zábřehu.

„Devítidenní táborový se nese v duchu knihy Nekonečný příběh. Hlavním motivem je poznání, že říše fantazie není jen sen, ale je možné a potřebné to, o čem člověk sní. Třeba o kamarádství a férových vztazích mezi lidmi a jejich uskutečňování v běžném životě," uvedl Oldřich Vávra.

Skauti se na táboře znovu přesvědčí o tom, že prázdniny trávené v rozpálených ulicích vesnice nejsou nic příjemného. Lépe je trávit jejich část s kamarády v přírodě, i když ta kolem Tupes rozhodně nechybí. „Bude to ale několik dní plných zážitků a dobrodružství, bez rodičů a pohodlí domova, ale budou prožity s kamarády podle skautských zásad," tvrdí hlavní vedoucí tábora Štěpán Rybář.

Mladí skauti se podle něj a Oldřicha Vávry začali hned od soboty opravdu starat sami o sebe. Tábor je pro ně vyvrcholením celoroční činnosti na schůzkách a znamená větší poznání sama sebe, nalézání toho opravdového kamarádství a radostí s pomocí druhým.

„Všichni vedoucí, i ti, kteří se starají o kuchyni a technické zázemí, se budou snažit dát po dobu tábora svá srdce mladým táborníkům. Na nudu nikdy nebyl na našich táborech čas a nebude na ni ani letos," tvrdí Oldřich Vávra.