V jednu chvíli jí pes utekl daleko na ledovou plochu, jako by chtěl přejít na druhý břeh. Majitelka na něj volala, pes se ale k návratu neměl.

„Nezbylo mi nic jiného než jít pro něj. Pak se pode mnou prolomil led a události nabraly rychlý spád. Volala jsem o pomoc, protože jsem nedokázala vylézt zpátky na led. Psa jsem přitom držela v náručí. Pak se u mě objevil nějaký pán a na druhý pokus se mu podařilo dostat mě ven,“ popsala děsivý zážitek Říhová, která se po nedobrovolné ledové lázni co nejrychleji vrátila domů. Pobyt v mrazivé řece naštěstí nijak zdravotně neodnesla. Záhadou ale pro ni zůstával zachránce.

„Šla jsem za svou známou na městský úřad a popsala jí, co se mi stalo. Také jsem dodala, že hledám pána, který mě zachránil. Kamarádka mi řekla, že zrovna před několika dny městský architekt Holý mluvil o tom, že nějakou ženu vytáhl z Moravy. Bylo mi jasné, že se jedná o můj případ,“ popsala neuvěřitelnou náhodu žena.

Aleši Holému šla osobně poděkovat. Dnes tvrdí, že se psem bez vodítka se už k řece nepustí. „Nenapadlo mě, že se vydá na led. Do vody se vůbec neodvažuje a dodnes mi zůstává záhadou, proč se na zamrzlou hladinu vydal. Jisté je, že jsem panu Holému vděčná za život,“ dodala šťastná žena.

Čtěte také:

Tonoucí ženu zachránil městský architekt

názor redaktora Olega Kapinuse Skromnost nade vše…