Novým působištěm úředníků tohoto odboru se stanou opravené části budovy v Protzkarově ulici, kde sídlí například prodejna Hradišťanka. Pracoviště se stěhuje do druhého podlaží objektu ve dnech 15. a 16. srpna. Provoz pak obnoví 19. srpna. „Pro stěhování stavebního odboru jsme vybrali neúřední dny, tedy čvrtek a pátek 15. a 16. srpna, aby se přesun co nejméně dotkl veřejnosti. Pokud ovšem někdo bude nutně potřebovat své náležitosti vyřídit ve dnech stěhování, samozřejmě ho pracovníci odboru neodmítnou," vysvětlil mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Přemístění stavebního odboru je součástí dlouhodobějšího stěhování některých pracovišť Městského úřadu Uherské Hradiště do zrekonstruovaných prostor na Protzkarově ulici. „Loni a letos tam zasídlily některé odbory z odloučeného pracoviště ve Svatováclavské ulici a na Klubu kultury," dodal Jan Pášma.

Uvolněné prostory po stavebním odboru na radnici vedení města využije jako pracoviště pro jiné odbory, které se potýkají s nedostatečnou kapacitou kanceláří.

Na Protzkarově ulici již sídlí tyto odbory :
Odbor životního prostředí
Odbor školství a sportu
Živnostenský odbor
Odbor správních agend
Odbor kultury a cestovního ruchu
Odbor sociálních služeb a zdravotnictví
Od 19. srpna přibude stavební odbor