Tentokrát přednášel třem desítkám účastníků vedoucí oboru keramiky uherskohradišťské Střední uměleckoprůmyslové školy Jiří Vlach. „Vedle významných fotografů jako Taras Kuščynsky či Miloslav Stibor byly před lety hosty setkání i členové hudebního seskupení Grafičanka Antonín Pacák, Jiří Slíva či Jiří Demel,“ zavzpomínal organizátor a fotograf setkání Miroslav Potyka.

Setkání lidí „naladěných na stejnou vlnu“ vyzdvihl také fotograf a muzikant Jaroslav Strnad z Uherského Hradiště. „Jsou tady vždy velmi příjemní lidé a navíc to, že se zde dívám na lepší věci, než dělám sám, mě nutí dále pracovat,“ poznamenal Strnad.

Akce vznikla jako setkání fotografů, kteří po roce 1989, kdy zanikly fotokluby, přibrali výtvarníky z dalších oborů. Výstupem akce jsou oblíbené výstavy Setkání-Stretnutie, konající se vždy začátkem roku v Uherském Hradišti a Trenčíně.

Z těch, kteří do Hrozenkova jezdí, se vyklubalo i několik výrazných osobností, jako například malíř původem z Bretaně Miško Eveno, Július Remper či Lenka Jurečková.